Rondleidingen en bezoekersaantal in museum De Schilpen weer op peil na de coronacrisis

10 december 2022

Afgelopen weekend was het dubbel feest in museum De Schilpen in Maasland. Doordat Rob en Judith van Osnabrugge hun gezamenlijke verjaardag voor familie en vrienden vierden met een rondleiding door De Schilpen onder het motto ‘Terug in de tijd’, kon het museum de 1000e bezoeker van dit jaar ontvangen.

Na de koffie met gebak gingen de groepjes onder leiding van enkele gidsen op excursie door het museum, hetgeen bij velen weer herinneringen opriep aan vroegere tijden. Onder de 1000 bezoekers die dit jaar een rondleiding door het museum hebben gedaan waren veel bewoners van verzorgingstehuizen Careyn en Foreest. Zeker voor deze doelgroep geeft het museum een heerlijke terugblik op het verleden.

Ook kwamen er zo’n 580 schoolkinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs naar het museum. In samenwerking met Cultuurplatform Midden-Delfland is hiervoor een speciaal programma opgesteld. Zo kunnen de kinderen zelf beleven hoe men vroeger leefde. Dagelijks douchen was er niet bij; de grote teil was op zaterdag het domein voor het gehele gezin. In de avonduren was er geen TV en mobieltjes waren nog niet uitgevonden.

Het museum is blij met het recordaantal bezoekers en hoopt ook in 2023 weer veel groepen rond te mogen leiden. Neem een kijkje op www.schilpen.nl en misschien besluit u ook om een volgende verjaardag of bijeenkomst op een andere manier te vieren. Een bezoekje aan het museum de Schilpen levert altijd leuke reacties op.

‘s-Herenstraat 24 3155 SJ Maasland Tel. 010 – 591 33 34 Rondleidingen: tel. 06 51 15 19 39 info@schilpen.nl
X