Op Reis

Aangekleed gaat uit!

Vanaf nu te zien

‘s-Herenstraat 24
3155 SJ Maasland
Tel. 010 – 591 33 34

Rondleidingen:

Stuur een mail met informatie naar info@schilpen.nl

of stuur een bericht vanaf onze contactpagina

 

De komende winter is het thema van de nieuwe tentoonstelling van de textielafdeling “Op Reis”.

We zijn in onze textielcollectie op zoek gegaan naar kledingstukken die hierbij aansluiten. In de grote midden vitrine op de textielzolder kunt u een prachtig uitgedoste dame zien in o.a. een japon die we recent in ons bezit hebben gekregen en die nog niet eerder tentoongesteld is. Dat kledingstukken uit die periode (rond 1930) soms niet helemaal gaaf zijn, is niet verwonderlijk. Dat hoort bij de ouderdom! Ook in de zij vitrine staan vader, moeder en kind klaar: “aangekleed gaat uit”.

Verder zult u verbaasd staan over de hoeveelheid objecten die we bij dit thema uit onze eigen collectie tevoorschijn getoverd hebben. Koffers, valiezen, tasjes, paraplu’s maar ook de reiswieg met de baby is niet vergeten.

Uitgangspunt van dit alles is de koets die al sinds jaar en dag op het Binnenplein staat opgesteld. Want zo ging men tenslotte vaak op reis – met de koets! Het paard is ingespannen, de koetsier zit op de bok, moeder zit al in het rijtuig en als het jongetje ook is ingestapt kan de reis beginnen.

X