Boek Maasland bezet en bevrijd 1940 - 1956

In plaats van de Zomertentoonstelling 2020: koop een boek

Zomer 2020

‘s-Herenstraat 24
3155 SJ Maasland
Tel. 010 – 591 33 34

Rondleidingen:

Stuur een mail met informatie naar info@schilpen.nl

of stuur een bericht vanaf onze contactpagina

 

Boek Maasland bezet en bevrijd 1040 – 1956 te koop op 30 mei tijdens speciale openstelling Museum De Schilpen

In deze moeilijke tijd lijkt het wel of alles stil staat. Geen bezoekjes aan het museum of even langs wippen voor wat snoepgoed. Maar wij zitten achter de schermen natuurlijk niet helemaal stil. Onze boekenhoek is van af heden uitgebreid met een prachtig boekwerk over het reilen en zeilen van de Maaslandse bevolking in de periode 1940-1956.

Het lag in de bedoeling om het boekje tijdens de opening van onze zomertentoonstelling aan u te presenteren. Maar door de coronamaatregelen is het museum dicht en is de zomertentoonstelling komen te vervallen.

De vrijwilligers die dit boekje hebben samengesteld zijn doorgegaan met het maken van dit boekje. Hierin vindt u een bloemlezing van verhalen over Maaslanders in oorlogstijd en de periode daarna. In 35 heel uiteenlopende verhalen hebben zij een beeld willen schetsen van wat er in Maasland en directe omgeving zoal gebeurde tijdens de bezetting en daarna, tijden waarin iedereen hunkerde naar “vrijheid”.

Het boekje kost € 10,-.

 Bent u niet in de gelegenheid het boekje zelf te komen aanschaffen, dan bieden wij u aan om het boekje naar u op te sturen. Stuurt u hiervoor een mail naar claudiaevers@xs4all.nl. De kosten worden dan verhoogd met een bedrag van € 3,95 voor verzendkosten.

Namens het bestuur van Museum de Schilpen.

X