F 2019

zaterdag25meialldayzaterdagOpen Dag: "Kijkje achter de schermen"(Hele dag: zaterdag)

Evenement details

Museum De Schilpen in Maasland zet de deuren open!

Natuurlijk kunt u altijd bij ons genieten van de museumopstelling, die op sommige plekken ook regelmatig vernieuwd wordt. De textielopstelling en de vitrines in de tuinkamer worden regelmatig gewisseld. In de zomer hebben wij natuurlijk altijd een speciale tentoonstelling in TAVENU.

 

Achter de schermen

op de achterkamers van de zolder, achter de hekjes met ‘verboden toegang’, of in verstopte kasten, is ook nog heel veel te zien.

 

Collectieobjecten

Collectieobjecten die op dit moment niet in het museum te zien zijn, staan op de depotzolder, op de textielzolder of in opbergkasten. Er zijn ruimtes waar elke woensdag- of donderdagochtend gewerkt wordt door onze vrijwilligers. Bijvoorbeeld foto’s archiveren, nieuwe collectie inschrijven of het opknappen en conserveren van objecten.

 

Verborgen

Op 25 mei willen wij u deze verborgen gedeeltes van het museum ook eens laten zien. Onze vrijwilligers vertellen over hun werkzaamheden. U kunt op ontdekkingstocht door de geheime kamers en krochten van het museum.

 

Kinderen

Kinderen mogen kleurplaten kleuren. De kleurplaten zijn ‘uit de oude doos’. Kinderen mogen ook voor E 0.50 per kind een snoeppoppetje maken, en dit thuis natuurlijk lekker opeten.

Vragen

Heeft u vragen over uw ontdekkingen? Onze rondleiders vertellen u graag meer.

 

Tijd

Hele dag (Zaterdag)

X