Museumwinkel

Snoepwinkel, Schilpengeschenk en boeken

U kunt verschillende cadeaupakketten laten maken met ons lekkere nostalgische snoepgoed. Dat is een uniek cadeau! Of laat bijvoorbeeld een Schilpenblik vullen met uw eigen keus uit de vele snoepjes. Kom het zelf uitzoeken!

In de winkel is een boekenhoek. De boeken gaan specifiek over Maasland, Midden-Delfland en/of de regio. Ook vindt u hier de jaaruitgaven van de Historische Vereniging.

De boeken van Henk Tetteroo zijn weer te koop

Over de waarde van Streektaal.

Streektaal is leuk, interessant en waardevol.

Henk Tetteroo ( Den Hoorn, 1951) hoopt dat zijn lezers dat ook ervaren. Sinds maart 2020 verzorgt hij de rubriek “Barre Praat”. Deze verschijnt in de huis-aan-huisbladen De Schakel Midden-Delfland en Het Hele Westland. Er komen veel reacties op. Er zijn nu 75 afleveringen verschenen.

In 2000 kwam het boek “Kreen en gruizig” uit. En in 2004 “Wonen in woorden”. In beide boeken kun je honderden streektalige woorden en uitdrukkingen vinden. Maar ze gaan ook over woordbouw en zinsbouw.

Vorig jaar (2022) zag “Druiventaal” het licht, een vrucht van de samenwerking met illustrator Aad van Marrewijk. Kern van dit boek: 100 termen uit de wereld van de (tafel)druiventeelt in het Westland. Ook is er aandacht voor de historische kastypen.

U kunt de boeken kopen bij het museum.

De prijzen zijn: Kreen en gruizig:       13 euro

                           Wonen in woorden: 16 euro

                            Druiventaal:              6 euro

X