Vrienden van De Schilpen

Museum De Schilpen wordt onderhouden, beheerd en geëxploiteerd door meer dan negentig gemotiveerde vrijwilligers vanuit de visie dat zowel de geschiedenis van de drie opeenvolgende generaties kruidenier als die van het dorp in deze opzet bewaard dient te blijven, zodat komende generaties aanschouwelijk kennis kunnen nemen van het rijke verleden van het dorp, het leven in de 19e en 20e eeuw en van een eertijds bloeiende onderneming in het centrum van het dorp.

Het museum is gratis toegankelijk en ontvangt geen directe subsidie. De inkomsten van het museum bestaan voornamelijk uit de verkoop in de winkel en giften van o.a. vele 'Vrienden van De Schilpen'.

Wordt ook 'Vriend van De Schilpen'

Komt u regelmatig een kijkje nemen in het museum of vindt u het ook belangrijk dat de geschiedenis van het rijke verleden van Maasland in stand wordt gehouden, geeft u zich dan op als 'Vriend van De Schilpen'. Speciale actie voor nieuwe vrienden: bij een jaarlijkse bijdrage van € 10,00 ontvangt u het boekje van de tentoonstelling 'Boter, kaas en...' of het Schilpenblikje gratis (rekening NL05RABO0340425539). U ontvangt ook twee keer per jaar de Schilpenkrant met wetenswaardigheden over het museum en een uitnodiging voor de opening van de zomertentoonstelling.

ANBI

Het Museum is als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) goedgekeurd door de belastingdienst. Dat betekent dat donateurs/vrienden giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kunnen aftrekken binnen de daarvoor geldende regels. Een ANBI hoeft geen erf- of schenkingsbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die zij ontvangt voor het algemeen belang.

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

 

geregistreerd museum

Museum De Schilpen is een officieel geregistreerd museum

anbi 58px

Museum De Schilpen
’s-Herenstraat 24
3155 SJ Maasland
Tel. 010 – 591 33 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
Zaterdag
1e zondag van de maand
Woensdag (mei t/m september)
Bijzondere feestdagen


11.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur

webdesign: de plantage