Binnenplein met historische kerkbrik

Het binnenplein is een mooie en moderne ruimte die sinds september 2013 twee bijzondere gemeentelijke monumenten verbindt. Een overkapping die er niet zou zijn als er indertijd geen feestzaal achter de familiewinkel was gebouwd. Net als toen, is dit ook nu een belangrijke plek voor de levendigheid van Maasland. Een ruimte die buiten met binnen verbindt en mogelijkheden biedt om groepen te ontvangen, activiteiten voor jong en oud te organiseren of te genieten van een kopje koffie of thee.

Op het binnenplein staat een historische kerkbrik. De brik dateert waarschijnlijk uit het begin van de 20e eeuw (circa 1900) en komt oorspronkelijk uit Alkmaar. In vroegere jaren kwamen de boeren met de brik naar de kerk. De brik is nauw verbonden met de voormalige gemeente Maasland en behoort tot de collectie van het museum.
Onder de glazen plaat van het binnenplein is een oude welput met een aantal gevonden scherven zichtbaar. Een welput is een type waterput die reikt tot onder de grondwaterspiegel.

Het binnenplein is een ontwerp van architect Eduard Böhtlingk, de realisatie is uitgevoerd door het Maaslandse aannemersbedrijf Schoneveld.

 

geregistreerd museum

Museum De Schilpen is een officieel geregistreerd museum

anbi 58px

Museum De Schilpen
’s-Herenstraat 24
3155 SJ Maasland
Tel. 010 – 591 33 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
Zaterdag
1e zondag van de maand
Woensdag (mei t/m september)
Bijzondere feestdagen


11.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur

webdesign: de plantage